Kennismakingsgesprek:
Tijdens dit gratis gesprek kunt u kennis maken met de therapeut en krijgt u nadere informatie over Psychomotorische Kindertherapie.
Kennismakingsgesprek:
Tijdens dit gratis gesprek kunt u kennis maken met de therapeut en krijgt u nadere informatie over Psychomotorische Kindertherapie.
Anamnesegesprek:
Dit is het intake gesprek met ouder(s)/verzorger(s) waarbij uitgebreid in wordt gegaan op de ontwikkeling en problematiek van uw kind. Daarnaast verzamelt de therapeut alle andere gegevens van uw kind, zoals bijv. school-, psychologische- en evt. medische gegevens.
Psychomotorisch onderzoek:
Tijdens het psychomotorische onderzoek wordt het gedrag van het kind in kaart gebracht. Dit gebeurt d.m.v. een observatie in de school- of thuissituatie en tijdens 3 a 4 sessies in de therapiepraktijk.
Het gedrag wordt op de volgende aspecten geanalyseerd: sensorisch, motorisch, emotioneel, sociaal en cognitief. Van al deze aspecten worden de sterke en zwakke kenmerken beschreven.Vervolgens wordt het gedrag bekeken in het licht van alle gegevens over de aanleg en de leefomgeving (in verleden en heden) van het kind.
Zodoende krijgt het gedrag een bepaalde betekenis en ontstaat er inzicht in het ontstaan, de aard en de ernst van de problematiek.
Vanuit deze analyse kan de therapeut zien wat het kind nodig heeft en of PMKT geïndiceerd is.
Advies:
Alle gegevens die tijdens de onderzoeksfase verzamelt zijn, worden verwerkt in een onderzoeksrapport die met de ouder(s)/verzorger(s) wordt besproken. Als psychomotorische therapie geadviseerd is, en ouders gaan akkoord, wordt er een individueel behandelplan opgesteld en kan de therapie starten.
Behandelfase:
Tijdens behandelfase komt het kind wekelijks op een vast tijdstip naar de therapie. De duur van de behandeling is afhankelijk van de hulpvraag en de behandelresultaten. Over het algemeen kan de therapie binnen een schooljaar worden afgerond.
Tussentijds zijn er regelmatig evaluatiegesprekken met de ouders/opvoeders en eventuele andere betrokkenen.